I våra program för båtarbeten kan du välja de delar som är nödvändiga just för din båt. Oavsett om detta bara handlar om konservering, mer övergripande underhåll eller reparationer, så kan du räkna med att du får en flygande start på nästa båtsäsong.

 

Träarbeten

I vårt eget snickeri, med komplett maskinpark, utför vi alla träarbeten på din båt.

Träarbeten, som reparationer och underhåll av trädetaljer och teakdäck är en stor del av verksamhet. Vårt genuina hantverkskunnande och våra tekniska resurser säkerställer att vi kan återställa trävirket på din båt till nyskick.

I snickeriet kan vi tillverka delar efter önskemål samt nyanlägga teakdäck. Vi har ett nära samarbete med våra leverantörer av ädelträ för att säkerställa utseende och färger matchar hela installationen.

 

Plastarbeten

Vi tillverkar nya glasfiberdetaljer och utför reparationer och ombyggnationer.

Oavsett om du behöver reparera, behandla, förbättra eller bygga om din båts plastdetaljer, så utför vi plastarbeten med en finish i skick som ny.  Vi kan hantera alla delar på båten från plastarbeten och lackering på skrov, roder och bottenstockar till badbryggor och flybridge.

Vi utför alla typer av plastarbeten så som

 • Nytillverkning
 • Reparationer
 • Gelcoatskador
 • Bottenbehandlingar
 • Lack

 

Teknikarbeten

I samarbete med ledande leverantörer av båtutrustning utför vi alla typer teknik- och elektronikinstallationer.

Vi utför teknikarbeten som reparationer och nyinstallation av

 • Motorer samt driv- och styrsystem.
 • Fasta eller nedsänkbara bog- och akterpropellrar.
 • Ankarspel och lyftkranar.
 • El, elektronik och batterisystem.
 • Kabinbelysning t ex LED, extern belysning och lanternor.
 • Måttanpassade rostfria moduler som t ex septitankar, beslag, konsoller, peke, badbryggor och targabågar mm.

 

Rekonditionering

Vårt rekonditioneringsprogram för såväl gelcoat som trä återställer din båt i ett skick nästan som ny.

En båt i bra skick ökar andrahandsvärdet och glädjen över att ha en båt med nybåtskänsla. Rekonditionering av din båt är en möjlighet för dig som båtägare att starta en planering av återkommande underhåll.
Rekonditioneringsprogrammet skräddarsys efter nuvarande skick på din båt, och efter vilka ambitioner du har med de förbättringar som skall göras över tid. Vi gör en besiktning och en analys som leder till ett förbättringsförslag. Vi hjälper dig med råd, tips och idéer som gör det lättare för dig att ta beslut om vilka åtgärder som skall prioriteras.

Vanliga rekonditioneringsarbeten är

 • Polering
 • Vaxning
 • Bottenbehandling

 

Självklart kan vi planera in utförandet av arbetet till den period du vinterförvarar din båt hos oss.

 

Försäkringsskador

Saltö Marin har ett väl etablerat samarbete med försäkringsbolagen, och vi utför komplexa reparationer inom alla typer av skadeområden.

Vår höga tekniska kapacitet och kunskap avseende återställande efter försäkringsskador på båtar gör att många försäkringsbolag rekommenderar Saltö Marin.

Vid omfattande skada kan vi med vår breda kompetens göra helhetsbedömningar avseende båtens totala status, och vi har processerna på plats för att minimera ledtiderna för bedömningar och logistik i samband med skada. På så sätt får ni som båtägare ett snabbare besked, och reparationsarbetet eller ersättningsärendet kan klaras av utan onödiga dröjsmål.

Oavsett om du råkar ut för motorhaveri, skador på skrov, brand- eller vattenskador och oavsett om skadan har uppkommit vid normalt bruk eller vid förvaring så hjälper vi dig rätt på vägen.